Samenwerking St. Ambrosius en zorgboerderij d’n Oerse Have

Samenwerking St. Ambrosius en zorgboerderij d’n Oerse Have

By Leo Hendriks 2015-10-28

Zorgboerderij d’n Oerse Have en St. Ambrosius werken samen voor de Wilde Bijen

Eerder dit jaar tijdens de Braderie van de TCO in Oerle waar zowel d’n Oerse Have als ook St. Ambrosius een kraam hadden, is de kiem voor de nu geplande samenwerking gelegd.

D’n Oerse Have biedt dagbesteding voor jongeren en (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals mensen met een niet aangeboren hersenletsel en maakt bij haar dagbestedingsactiviteiten o.a. steigerhouten meubels, pindakaaspot huisjes, vogelkastjes en bijenhotels welke zij te koop aanbieden.

St. Ambrosius was aanwezig om honing te verkopen en om tekst en uitleg te geven over haar nieuwe bijencentrum aan de Berkt in Oerle.

De uitwisseling van ideeën tijdens de Braderie en een uitnodiging om tijdens de landelijke open imkerijdag aanwezig te zijn om onder andere bijenhotels te verkopen krijgt nu een vervolg.

St. Ambrosius heeft behalve een bijenhal ook een grote bijvriendelijke tuin die ook perfect plaats biedt voor een groot bijenhotel voor solitaire bijen.

Solitaire bijen hebben het nog moeilijker dan de honingbij en ook hier wil de imkervereniging graag een helpende hand bieden. In tegenstelling tot de honingbij leven solitaire bijen niet als een volk samen maar leven ze alleen en hebben uitsluitend tot doel om de soort in stand te houden. Om dit mogelijk te maken is echter geschikte woonruimte nodig.

 bijenhotel zorgboerderij  

In een hoek van de tuin komt voor de solitaire bijen een bijenhotel.

Door een bijdrage van de Nationale Postcode loterij wordt dit mogelijk gemaakt.

 

 Logo-NPL-per-juli-2013-mogelijk-gemaakt-door (1)

In een hoek van de tuin moet daarom voor deze solitaire bijen een bijenhotel komen. Door een bijdrage van de Nationale Postcode loterij wordt dit mogelijk gemaakt.

In samenspraak met d’n Oerse Have wordt, als dagbestedingsproject, dit bijenhotel door cliënten gemaakt. Op de website zullen updates over dit project geplaatst worden.

comments

comments for this post are closed