Basiscursus 2017

Basiscursus 2017

By Leo Hendriks 2016-12-19

In het nieuwe jaar zal er weer gestart worden met de basiscursus bijenhouden. Met succes bijenhouden vereist veel kennis van zaken en daarom is een goede opleiding onmisbaar. Het is ook niet uit een boekje te leren. U moet de nodige handelingen zelf kunnen oefenen onder leiding van een ervaren imker. Vandaar dat de cursus theorie- en praktijklessen bevat en een heel bijenseizoen duurt.

De cursus start op donderdag 19 januari. Acht theorielessen worden in de maanden januari, februari, maart en begin april in de avonduren gegeven in clubhuis het Raethuis in Veldhoven.
Daarna volgen in de periode april tot september acht praktijklessen, waarschijnlijk op zaterdag- of zondagmiddagen. Deze worden gegeven in onze nieuwe bijenhal aan de Berkt 37, door ervaren leden van de bijenhoudersvereniging. Als u de cursus met goed gevolg afrondt, ontvangt u het diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, de NBV. Wordt u dan lid van onze vereniging, dan helpen wij u met een bijenvolk en het vinden van een geschikte plaats om de bijenkast(en) neer te zetten.

Voor de cursus geldt een tarief van ongeveer € 175,-. Dit is inclusief het lesmateriaal.

Vul voor meer informatie het contactformulier op de site in. Inschrijven voor de cursus kan door hier te klikken.

comments

comments for this post are closed