Aanleg ecologische verbindingszone

Aanleg ecologische verbindingszone

By Leo Hendriks 2017-03-19

Beste mensen,

Wij zijn Dorina en Susanne. Afgelopen jaar zijn wij begonnen met het idee om een ecologische verbinding zone aan te leggen tussen het Meerland park Eindhoven en de bijen- en vlindertuinen in Veldhoven. Dit met als doel meer diversiteit en continuïteit van voedsel te verkrijgen voor onder andere bijen en vlinders.

Op dit moment zijn we op een punt beland dat we jullie hulp nodig hebben. Voor het realiseren van een ecologische verbinding zone zijn een aantal stappen nodig. De eerste stap, het inventariseren van de huidige vegetatie is al gedaan. Bij de volgende stap doen wij een beroep op jullie, namelijk het maken van een vegetatielijst die ervoor zorgt dat er continuïteit aan voedselaanbod is voor bijen en vlinders. Dit zouden wij graag doen op:

Wanneer:           Dinsdag 11 april

Tijd:                       19.30 uur

Waar:                   Bijentuin Veldhoven

                               de Berkt 37

                               Veldhoven

Op deze avond hebben wij graag inbreng van jullie omtrent planten, struiken, bomen die nodig zijn om bijen en vlinders gedurende het hele jaar te kunnen voorzien van voedsel. Uiteraard zullen wij deze avond meer vertellen over ons project en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Om voor voldoende koffie, thee, papier en pennen te zorgen is het prettig om te weten of jullie aanwezig zijn. Graag even per email laten weten bij: d.ruijter.drop@gmail.com

 

Met vriendelijke zoem groet,

Dorina en Susanne

comments

comments for this post are closed