Nieuws

BERICHTEN

Rabo ClubSupport

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van jou? Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport

Voorzitter bedankt drie leden voor hun bijdrage aan de Belevingstuin

  

Henk Kemps, Kees van Herk en Arie Eeftink hebben er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat de Belevingstuin op tijd klaar was. Ze hebben ondanks de hoge temperaturen dagen achter elkaar doorgewerkt. De voorzitter Leo Hendriks bedankte hen bij de opening met een bos bloemen en een cadeaubon.

Belevingstuin geopend

  

 

14 juli Landelijke open Imkerijdag

Op zondag 14 juli  van 10.00 tot 16.00 neemt St. Ambrosius weer deel aan de Landelijke open Imkerijdag.

Bezoekers kunnen:

  • voorlichting krijgen over bijen, bijenhouden en bestuivende insecten.
  • advies over bijenvriendelijke planten, struiken en bomen.
  • informatiekrijgen over de basiscursus bijenhouden.
  • bijenproducten: honing, propolis, propoliszalf, bijenhotels en producten uit de moestuin kopen.
  • rondgang maken door  de bijentuin en de belevingstuin.
  • een kijkje nemen in de bijenhal.

Aan de Landelijke open imkerij werken mee D’n Oerse Have en Moestuinwinkel De Wetering

 

3 juli Officiële opening Belevingstuin

Woensdag 3 juli 2019            van 14.00 – 16.00 uur

De BijenBerkt, Berkt 37, Veldhoven

Programma:

De inloop en ontvangst is vanaf 13.30

Tussen 14.00 – 15.00 zal de voorzitter van de projectgroep Belevingstuin en St. Ambrosius Veldhoven, Leo Hendriks een welkomstwoord uitspreken, waarna wethouder Mariënne van Dongen, Sociaal Domein, het woord zal voeren. Hugo Borst, schrijver van onder andere het “Manifest voor Dementie” zal de officiële opening verrichten.

Van 15.00 – 16.00 is er een receptie.[i] Tijdens de receptie is er de gelegenheid om het boek van Hugo Borst te kopen en het door hem te laten signeren.

[i] Tijdens de receptie kunt u zich nog inschrijven als sponsor van de Belevingstuin.

Sponsoren krijgen rondleiding op vliegbasis Eindhoven

Op 6 juni kregen een aantal sponsoren die een kavel gesponsord hadden een rondleiding op de vliegbasis Eindhoven. Dit op uitnodiging van kolonel Boekholt, commandant van de basis.

Elly Bazelmans 25 jaar lid van St. Ambrosius Veldhoven

Op 22 maart tijdens de jaarlijkse feestavond van onze vereniging kreeg Elly Bazelmans de zilveren speld van de NBV uit handen van Jan Lommers. Elly is 25 jaar van onze vereniging. Zij heeft meer dan 10 jaar deel uitgemaakt van het bestuur. Lange tijd vonden alle vergaderingen en bijeenkomsten van onze vereniging plaats bij haar thuis.

                         

Cees Scheepens overleden

Op 19 maart overleed Cees Scheepens. Cees was 73 jaar lid van onze vereniging. Hij was van 1962 tot en met 1983 bestuurslid. Daarna zat hij nog in de werkgroep insecten. Cees begon op 15 jarige leeftijd met een korf die hij van de smid waarvoor hij werkte had gekregen. na een aantal jaren daarna werd hij lid van St. Ambrosius Zeelst, omdat ze daar met kasten werkten. Hoewel Cees de laatste jaren geen bijen meer had bleef hij een trouw lid van onze vereniging. Cees is 88 jaar geworden wij wensen zijn vrouw en familie en vrienden veel sterkte.

Harrie Bazelmans overleden

Op vrijdag 18 januari hebben we afscheid genomen van Harrie Bazelmans, echtgenoot van Elly Bazelmans, liden oud bestuurslid van onze vereniging. Tot en met 2010 was Harrie gastheer bij de jaarlijkse barbecue middag, de bestuursvergaderingen, en de verenigingsavonden. Wij wensen Elly, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.

Joop Mans overleden

Op vrijdag 4 januari is Joop Mans overleden. Joop was een van de eerste deelnemers van Bij-een in het groen. Joop was vanaf het begin in juni 2017 elke zaterdagmorgen aanwezig. In november werd Joop ziek en werd hij eerst opgenomen in Bladel en daarna in Bergeijk. Hij kon daardoor niet meer op zaterdag naar de BijenBerkt komen, maar hield nog wel telefonisch contact, en hebben we hem een bezoek gebracht in Bladel. Op 1 januari kregen we het nieuws dat Joop was opgenomen in het Catharina ziekenhuis en dat het een aflopende zaak was. De vaste begeleiders van Bij-een in het groen hebben die dag en de dag daarna Joop nog opgezocht. Op vrijdag overleed Joop op 84 jarige leeftijd. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

 

Willem van Erk ontvangt erekorfje NBV

Willem van Erk, oud voorzitter van St.Ambrosius Veldhoven ontving op 19 december uit handen van de voorzitter van de NBV een erekorfje. Het erekorfje is de hoogste onderscheiding binnen de NBV. Willem van Erk ontving deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor het bevorderen van de bijenhouderij en de biodiversiteit. Willem was onder andere 17 jaar voorzitter van St. Ambrosius en 10 jaar voorzitter van de groep Zuidoost Brabant. Hij is nu lid van de ledenraad van de NBV.

                          

 

Week tegen eenzaamheid

Net als in 2017 ontving St. Ambrosius een groep in het kader van de week tegen de eenzaamheid.

Vrijwilligersgroepen werken in de tuinen

De afgelopen maanden hebben een aantal groepen vrijwilligers gewerkt in de bijentuin en de belevingstuin. Het betrof groepen medewerkers van ASML, ATOS, Thuis en cursisten van het ROC.

werken in de tuin

Benefietconcert orkest Koninklijke Luchtmacht

Op 27 gaf het orkest van de  Koninklijke Luchtmacht voor de tweede keer een benefietconcert voor de belevingstuin voor mensen met dementie. Het concert vond plaats in de Schalm. In de foyer was een stand van St. Ambrosius met voorlichtingsmateriaal over de belevingstuin.