Nieuws

BERICHTEN

Joop Mans overleden

Op vrijdag 4 januari is Joop Mans overleden. Joop was een van de eerste deelnemers van Bij-een in het groen. Joop was vanaf het begin in juni 2017 elke zaterdagmorgen aanwezig. In november werd Joop ziek en werd hij eerst opgenomen in Bladel en daarna in Bergeijk. Hij kon daardoor niet meer op zaterdag naar de BijenBerkt komen, maar hield nog wel telefonisch contact, en hebben we hem een bezoek gebracht in Bladel. Op 1 januari kregen we het nieuws dat Joop was opgenomen in het Catharina ziekenhuis en dat het een aflopende zaak was. De vaste begeleiders van Bij=een in het groen hebben die dag en de dag daarna Joop nog opgezocht. Op vrijdag overleed Joop op 84 jarige leeftijd. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.

 

Willem van Erk ontvangt erekorfje NBV

Willem van Erk, oud voorzitter van St.Ambrosius Veldhoven ontving op 19 december uit handen van de voorzitter van de NBV een erekorfje. Het erekorfje is de hoogste onderscheiding binnen de NBV. Willem van Erk ontving deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor het bevorderen van de bijenhouderij en de biodiversiteit. Willem was onder andere 17 jaar voorzitter van St. Ambrosius en 10 jaar voorzitter van de groep Zuidoost Brabant. Hij is nu lid van de ledenraad van de NBV.

                          

Stiltedag Mindfulness

Tijdens een stilte dag zoek je temidden van anderen de stilte op, zodat er ruimte ontstaat om jezelf te ervaren, om jezelf bewust te zijn d.m.v. geleide meditaties, mindful bewegen, bodyscan en hart- meditatie. Ook het naar buiten gaan en daar zijn, ga je bewust beleven.

Tussen de middag is er ruimte om in stilte je meegebrachte lunch te gebruiken waarbij voor koffie en thee wordt gezorgd.

Om deel te nemen aan een stilte dag heb je geen ervaring nodig met meditatie. De intentie om stilte te ervaren maakt dat je welkom bent.

Aan het eind van deze bijeenkomst is er ruimte om ervaringen te delen.

Lokatie : Bijencentrum De BijenBerkt    Berkt 37 5507LK Veldhoven 

Wanneer : Zondag 27 januari 2019 – 10.00 tot 15.00 uur

Meenemen: lunchpakket, evt flesje water, makkelijke kleding, grote badhanddoek, warme sokken.

Kosten: €35   betaling via bankrekening NL56 INGB 0000 3152 32 t.n.v. H D van Wezel Neurdenburg

Aanmelding voor 12 januari 2019. Er is plaats voor 8 deelnemers.

Contact: Thea van Wezel gecertificeerd mindfulnesstrainer tel 040 2530134, thea.van.wezel@kpnmail.nl

Week tegen eenzaamheid

Net als in 2017 ontving St. Ambrosius een groep in het kader van de week tegen de eenzaamheid.

Vrijwilligersgroepen werken in de tuinen

De afgelopen maanden hebben een aantal groepen vrijwilligers gewerkt in de bijentuin en de belevingstuin. Het betrof groepen medewerkers van ASML, ATOS, Thuis en cursisten van het ROC.

werken in de tuin

Benefietconcert orkest Koninklijke Luchtmacht

Op 27 gaf het orkest van de  Koninklijke Luchtmacht voor de tweede keer een benefietconcert voor de belevingstuin voor mensen met dementie. Het concert vond plaats in de Schalm. In de foyer was een stand van St. Ambrosius met voorlichtingsmateriaal over de belevingstuin.